Poznajemy fabrykę cukierków „Pszczółka”
W piątek 10 października Poziomki i Niezapominajki miały okazję na własne oczy zobaczyć skąd się biorą cukierki. Byliśmy w Fabryce cukierków „Pszczółka”. Na początku przywitał nas niesamowity zapach czekolady i mięty, a potem już obserwowaliśmy, w jaki sposób powstają cukierki. Było to dla dzieci wielkie przeżycie, kiedy patrzyły na wielkie maszyny mieszające masę karmelową z aromatem miętowym. Dodatkowo mięta doskonale wpłynęła na nasze węchy i wzrok J. Zarówno Niezapominajkom jak i Poziomkom bardzo spodobał się proces oblewania cukierków czekoladą – nikt nie spodziewał się, że to takie proste i ciekawe. Mogliśmy zobaczyć jak z gorącej karmelowej masy powstaje przepyszny cukierek a następnie spróbować świeżego wyrobu. Wrażenia zapachowe i smakowe pozostaną z nami na długo.